Marktsituatie Leuven

IN LIJN MET DE NIEUWE STRENGERE MAATREGELEN VAN DE REGERING IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS, HEB IK BESLOTEN OM HET VASTGOEDKANTOOR TIJDELIJK STOP TE ZETTEN TOT MINSTENS ZONDAG 5 APRIL.

U KAN ECHTER NOG STEEDS UW VRAAG VOOR EEN SCHATTING OF EEN PLAATSBEZOEK DOORSTUREN. WIJ ZULLEN DEZE DAN BEHANDELEN EENS ONZE ACTIVITEITEN OPNIEUW STARTEN.

Als gespecialiseerde website voor huizen te huur in Leuven en deelgemeenten kan uiteraard een uitgebreide marktbespreking niet ontbreken. Of u nu eigenaar bent van een huis en wilt verhuren of u wenst te huren: op de hoogte zijn van de lokale vastgoedmarkt is altijd een pluspunt.

Momenteel (zomer 2017) een 70-tal huizen te huur in groot-Leuven. Hieronder vindt u de huizen, opgedeeld in verschillende segmenten. (opgelet: het gaat hier om huidige vraagprijzen van de appartementen, exclusief de mogelijk kosten).

In het eerste en laagste segment vindt men vooral huizen gericht op alleenstaanden of kinderloze koppels gezien deze panden slechts één slaapkamer hebben. De bruto bewoonbare oppervlakte schommelt tussen 80 m² en 120 m². De vraagprijzen van deze panden variëren tussen de 550 euro en 700 euro op maandbasis. De afwerking van deze panden is vrij standaard zonder in het recente verleden vernieuwd of gerenoveerd te zijn.

In het tweede segment vindt men qua bruto bewoonbare oppervlakte vergelijkbare huizen (80 m² - 120 m²). Deze huizen hebben echter een extra (kleine) slaapkamer ten opzichte van segment 1 waardoor het hier mogelijk is om voor een koppel met kind(eren) in te wonen. De vraagprijzen van deze panden schommelen tussen 750 euro en 825 euro.

Segment 1 Segment 2
Oppervlakte: 80 m² - 120 m²
Prijs: 550 euro – 700 euro
Aantal slaapkamers: 1 slaapkamer
Oppervlakte: 80 m² - 120 m²
Prijs: 750 euro – 825 euro
Aantal slaapkamers: 2 slaapkamers
Details:
  • Geen recente vernieuwingen.
Details:
  • Geen recente vernieuwingen.

 

In segment 3 vinden we de huizen met een bruto bewoonbare oppervlakte vanaf 120 m². Deze oppervlakte varieert tussen de 120 m² en 160 m². Er is altijd een minimum van twee slaapkamers aanwezig en in de meeste gevallen zijn er drie volwaardige slaapkamers aanwezig. De prijzen schommelen tussen 850 euro en 900 euro.

Vanaf segment 4 komt men terecht in volledig vrijstaande woningen (villa’s) met een grote tuinoppervlakte. Een minimum van drie slaapkamers en een bruto bewoonbare oppervlakte die ligt tussen 160 m² en 250 m². Afhankelijk van de graad van afwerking schommelen de prijzen in dit segment tussen 900 euro en 1.100 euro.

Segment 3 Segment 4
Oppervlakte: 120 m² - 160 m²
Prijs: 850 euro – 900 euro
Aantal slaapkamers: 2 tot 3 slaapkamers
Oppervlakte: 160 m² - 250 m²
Prijs: 900 euro – 1.100 euro
Aantal slaapkamers: 3 slaapkamers
Details:
  • Degelijke afwerking
Details:
  • Vrijstaande woningen / villa’s

 

Vanaf 1.200 euro op maandbasis bevinden we ons in segment 5. Hier bevinden zich vooral volledige nieuwbouwhuizen, uitzonderlijk vastgoed,… met een bruto bewoonbare oppervlakte van meer dan 250 m². Er zijn minimaal drie slaapkamers aanwezig en vaak meer. Het gaat hier vooral om panden voor grote(re) gezinnen. Vaak met een grote tuin ter beschikking. De prijzen variëren naargelang de graad van afwerking en lopen op tot 2.500 euro op maandbasis.

Segment 5
Oppervlakte: Meer dan 250 m²
Prijs: 1.200 euro – 2.500 euro
Aantal slaapkamers: minimaal 3 slaapkamers
Details:
  • Uitzonderlijk vastgoed, nieuwbouw,…

 

Zoals eerder aangehaald wordt in de marktbespreking enkel rekening gehouden met vraagprijzen. Indien u graag verdere uitleg wenst over de lokale vastgoedmarkt van appartementen, huizen, bouwgronden of ander vastgoed of immobiliën in groot-Leuven kan u ons altijd contacteren!